Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@12:22:19 GMT

سرقت از طـریق قبـض موبـایل!

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۰۹۱۷۱

  اخیرا رومن اونوچک، محقق آزمایشگاه کاسپرسکی، یک افزایش ناگهانی در تعداد تروجان‌های کلیک کننده را برروی سیستم‌های پرداخت WAP شناسایی کرده است که از سوی گروه‌های مختلف مجرمان سایبری راه‌اندازی شده‌اند و کاربران روسیه و هند را هدف قرار می‌دهند.

به گفته وی، این بدافزارها قادرند پول کاربران را با استفاده از شیوه پرداخت WAP به سرقت ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرداخت WAP، یک روش پرداخت موبایل است که هزینه‌ها را به صورت مستقیم به قبض تلفن همراه کاربر منتقل می‌کند، به نحوی که کاربر نیازی به ثبت کارت بانکی یا تعیین اطلاعات ورود به حساب کاربری ندارد.

این شیوه کلاهبرداری مشابه روش‌های سرقت از طریق پیامک‌های نرخ افزوده است که هزینه زیادی را به قبض موبایل کاربر اضافه می‌کنند، اما لازم نیست که کاربر، پیامکی را ارسال کند و تنها باید برروی کلیدی روی یک صفحه وب که مجهز به سیستم پرداخت WAP است، کلیک کند.

از دید کاربر، این صفحه درست مانند تمام صفحات عادی وب به نظر می‌رسد. گرچه این روش مدت زیادی است که وجود دارد، اما به تازگی موج جدیدی از این حملات از جانب تروجان‌های مختلف ظاهر شده است که توسط گروه‌های متفاوتی به کار گرفته می‌شوند. بیشتر این تروجان‌ها از اواخر سال ۲۰۱۶ به بعد توسعه یافته‌اند و شیوع آن‌ها از سه ماهه دوم سال ۲۰۱۷ میلادی افزایش یافته است.

این تروجان‌ها از شیوه‌های مشابهی استفاده می‌کنند؛ ابتدا اینترنت دستگاه‌های همراه را روشن می‌کنند، زیرا برای استفاده از شیوه پرداخت WAP، نیاز به دسترسی به اینترنت است. در گام بعدی، یک نشانی اینترنتی را باز می‌کنند و کاربران به صفحه پرداخت WAP هدایت می‌شوند. در اغلب این صفحات از فایل‌های JavaScript استفاده شده است.

سپس این تروجان‌ها می‌توانند پیامک‌های دریافتی که حاوی اطلاعات مرتبط با آبونمان اپراتور شبکه است را پاک کنند. به گفته اونوچک، تمام این تروجان‌ها خارج از فروشگاه گوگل توزیع شده‌اند و ظاهری مانند برنامه‌های کاربردی مفید دارند که از وب‌سایت‌های آلوده یا تبلیغاتی دانلود می‌شوند. بر اساس اطلاعات سایت افتا، از ابتدای جولای ۲۰۱۷ تا اواخر آگوست، بیش از ۳۰ هزار کاربر آلوده مشاهده شده‌اند؛ هرچند تعداد واقعی موارد آلودگی می‌تواند بیشتر باشد، چراکه بسیاری از افراد از آنتی ویروس استفاده نمی‌کنند. این تروجان‌ها پول کاربران را به سادگی و تنها از طریق کلیک کردن روی صفحات وب می‌دزدند.

 

وی گفت: میزان سرقت پول توسط این تروجان‌ها کمتر از تروجان‌های بانکی است، اما اطلاع یافتن از سرقت پول توسط کاربران در آن‌ها دشوارتر است. حتی مواردی بوده است که این تروجان‌ها مقادیر کمی را هر روز تا چند ماه از کاربران دزدیده‌اند.

 

 

 

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: روسیه پول سرقت موبایل تلفن همراه اینترنت گوگل آنتی ویروس مجرمان سایبری قبـض موبـایل سیستم های WAP

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۰۹۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان در پنجشیر جمع‌آوری موبایل‌های هوشمند را از سر گرفته‌اند

یک منبع می‌گوید که اعضای طالبان موبایل‌های برخی از باشندگان پنجشیر را نیز ضبط کرده‌اند.

به گزارش اطلاعات روز؛ منابع محلی در ولایت پنجشیر می‌گویند که طالبان از صبح امروز (چهارشنبه، ۱۲ ثور) جمع‌آوری موبایل‌های هوشمند از نزد اعضای این گروه و کارمندان ادارات دولتی را از سر گرفته‌اند.

طالبان در ولسوالی‌های رخه، حصه اول و شتل برای جمع‌آوری موبایل ایست‌های بازرسی ایجاد کرده‌اند.

این منابع می‌گویند که قطعات نظامی لوای طالبان در پنجشیر موبایل‌های هوشمند که قابلیت ضبط ویدیو و تصویر را دارند، از نزد شماری از اعضای این گروه، کارمندان ملکی ادارات دولتی و حتی برخی از افرادی که شغل آزاد دارند، جمع‌آوری کرده‌اند.

یک منبع می‌گوید که اعضای طالبان موبایل‌های برخی از باشندگان پنجشیر را نیز ضبط کرده‌اند.

به‌گفته‌ی منابع، طالبان فایل‌های داخل موبایل‌ها را بررسی می‌کنند.

طالبان دو سال قبل استفاده از موبایل‌های هوشمند در پنجشیر را منع کرده بودند.

در آن زمان والی این گروه گفته بود که مطابق حکم رهبر طالبان استفاده از موبایل هوشمند در دره پنجشیر منع است. والی طالبان در پنجشیر گفته بود کسانی که موبایل دارند یا بفروشند یا هم در خانه بگذارند.

طالبان در آن زمان درباره‌ی دلیل وضع این محدودیت چیزی نگفته بودند؛ اما گفته می‌شد که این گروه به‌دلیل نشر ویدیو از آزار و اذیت غیرنظامیان و تیرباران اسیران جنگی اقدام به جمع‌آوری موبایل‌های هوشمند کرده است.

ویدیو‌های گسترده از تیرباران اسیران جنگی و شکنجه‌ی غیرنظامیان در پنجشیر منتشر شده بود. گفته می‌شود که این ویدیو‌ها توسط خود طالبان ثبت شده‌اند.

دیگر خبرها

  • فیشینگ حرفه‌ای در عظیمیه کرج دستگیر شد
  • هوش مصنوعی iOS ۱۸ را زیر و رو می‌کند
  • کشف ۲۰۶ موبایل مظنون به سرقت در البرز
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در عظیمیه کرج
  • ایمیل‌ها کدام ویژگی‌های شخصیتی را افشا می‌کنند؟
  • فیلم سرقت میلیاردی از فروشگاه موبایل‌فروشی در تهران
  • لحظه دزدی ۷ میلیاردی از موبایل‌فروشی + واکنش صاحب مغازه
  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد
  • طالبان در پنجشیر جمع‌آوری موبایل‌های هوشمند را از سر گرفته‌اند